Nasz Szef Kuchni Zbigniew Koźlik niezmiennie od wielu lat zaskuje naszych Gości swoimi autorskimi pomysłami. Produkty regionalne to podstawa Jego kuchni.
Teraz każdy może przygotować takie same dania w domu. Sprawdzą się idealne na miłe popołudnie w gronie rodzinym lub romantyczny wieczór.
Przedstawiamy kilka przepisów.....zaczynamy gotować!!!
Aby nie dać się chłodnym wieczorom nadchodzącej jesieni polecamy przygotować rozgrzewającą zupę według przepisu Szefa Kuchni.
Smaki jesieni odkryjemy z pewnością przygotowując comber z muflona z tymbalikiem pełnym grzybów.
Przepis 1
SER ŚLUBOWSKI NA SAłATCE Z MARYNOWANYCH BURAKÓW
SKŁADNIKI:
Umytego buraka pieczemy lub gotujemyz dodatkiem rozmarynu, tymianku i liścia laurowego. Studzimy, obieramy i kroimy w plastry. Marynujemy w soku jabłkowym wymieszanym z octem jabłkowym, miodem i szczyptą soli.Buraczki możemy włożyć do marynaty na kilka dni przed przygotowaniem sałatki ( w całosci ). Jeżeli przygotujemy tuż przed podaniem, trzymamy w zalewie ok. 10-15 minut.
Na talerzu układamy sałaty, polewamy sosem vinaigrette. Obok układamy pokrojone w plastry buraczki z zalewy, na nie wykladamy pokrojony dekoracyjnie ser i również polewamy sosem.
Zbigniew Koźlik
Szef kuchni