Check-in 20 Jan 21
Check-out 21 Jan 21
  • The best price exclusively on our website
, Wrocław

Szef Kuchni poleca

Propozycje Szefa Kuchni

Nasz Szef Kuchni Zbigniew Koźlik niezmiennie od wielu lat zaskuje naszych Gości swoimi autorskimi pomysłami. Produkty regionalne to podstawa Jego kuchni.

Teraz każdy może przygotować takie same dania w domu. Sprawdzą się idealne na miłe popołudnie w gronie rodzinym lub romantyczny wieczór.

Przedstawiamy kilka przepisów.....zaczynamy gotować!!!

Propozycje Szefa Kuchni
Propozycje Szefa Kuchni

Polecam

Przepyszne, urozmaicone śniadania z pięknym widokiem. Polecam!!!

Katarzyna tripadvisor

Ciekawe przepisy

Aby nie dać się chłodnym wieczorom nadchodzącej jesieni polecamy przygotować rozgrzewającą zupę według przepisu Szefa Kuchni.

Smaki jesieni odkryjemy z pewnością przygotowując comber z muflona z tymbalikiem pełnym grzybów.

 

Ciekawe przepisy
Ciekawe przepisy

Wyśmienita kuchnia

Pyszna kuchnia, uzależniające torty.

Justyna 123 tripadvisor

Very nice experience

Tasty, varied breakfasts. Excellent location. Apartament worth the money. Very kind professional service.  

Sebastianwied booking 10

Communion reception

I highly recommend HP Park Plaza Hotel for a communion reception in Wrocław. Delicious food and professional service.

gmereka tripadvisor

Zapraszamy do wspólnego gotowania

Przepis 1 

SER ŚLUBOWSKI NA SAłATCE Z MARYNOWANYCH BURAKÓW

SKŁADNIKI:

  • ser ślubowski
  • 1 młody burak
  • razmaryn, tymianek, liść laurowy
  • marynata: sok jabłkowy, ocet jabłkowy, łyżeczka miodu, odrobina soli
  • sos vinaigrette: 2 łyżki syropu z kwiatów czarnego bzu, łyżka oleju lnianego, łyżka octu jabłkowego i łyżka oleju z pestek dyni
  • miks sałat: rukola, portulaka, roszponka

Umytego buraka pieczemy lub gotujemyz dodatkiem rozmarynu, tymianku i liścia laurowego. Studzimy, obieramy i kroimy w plastry. Marynujemy w soku jabłkowym wymieszanym z octem jabłkowym, miodem i szczyptą soli.Buraczki możemy włożyć do marynaty na kilka dni przed przygotowaniem sałatki ( w całosci ). Jeżeli przygotujemy tuż przed podaniem, trzymamy w zalewie ok. 10-15 minut.

Na talerzu układamy sałaty, polewamy sosem vinaigrette. Obok układamy pokrojone w plastry buraczki z zalewy, na nie wykladamy pokrojony dekoracyjnie ser i również polewamy sosem.

Zbigniew Koźlik 

Szef kuchni 

 

Book 10% cheaper!
code: HP
Photo gifts
Recieve gifts and discounts with the HP Park Program details coming soon
Other events
Choose your hotel
  • HP Park Plaza Hotel Wrocław
  • HP Park Hotel Poznań
Check-in 20 Jan 21
Check-out 21 Jan 21
Book Choose your hotel
  • The best price exclusively on our website
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close