Rogal i gęsina na Świętego Marcina

Rogal i gęsina na Świętego Marcina

Listopadowe smaki w restauracji Hotelu HP Park: Gęsina i Rogale Świętomarcińskie!

Listopad to czas wyjątkowych, tradycyjnych smaków na które zapraszamy do naszej hotelowej restauracji z widokiem na Maltę.

W dniach od 9 do 17 listopada przygotowaliśmy dla Państwa specjalne menu inspirowane polską kuchnią. W te dni nie zabraknie ani aromatycznej gęsiny, ani legendarnego Rogala Świętomarcińskiego!

  • Krupnik na gęsinie – rozgrzewająca, tradycyjna zupa z nutą wędzonej gęsi, idealna na jesienne dni.
  • Krokiety z gęsiną – chrupiące krokiety wypełnione aromatycznym farszem z gęsiny, podane z modrą kapustą, karmelizowaną cebulką, kwaśną śmietaną i sosem borówkowym, które podkreślają ich głęboki smak.
  • Tradycyjny Rogal Świętomarciński – półfrancuskie ciasto z nadzieniem z białego maku, przygotowane zgodnie z lokalną tradycją i z myślą o wyjątkowym smaku tego święta.

Przygotowane przez naszych kucharzy dania to prawdziwa uczta dla zmysłów i sposób na spędzenie wyjątkowego czasu z rodziną i przyjaciółmi. Zapraszamy serdecznie do naszej restauracji na niezapomniane listopadowe doznania kulinarne!

Zarezerwuj stolik już dziś: Tel. 61 874 11 00

Szczegółowe Menu TUTAJ

 

Überprüfen Sie die anderen Räume

Foto Geschenke
ERHALTEN SIE RABATTE UND GESCHENKE IM HP PARK-PROGRAMM EINZELHEITEN DEMNÄCHST
Newsletter
Diese Website verwendet Cookies.

Durch den Besuch akzeptieren Sie unsere Cookie-Politik, nach Ihren Browser-Einstellungen. Mehr in der Datenschutzerklärung.

OK, schließen