Rogal i gęsina na Świętego Marcina

Rogal i gęsina na Świętego Marcina

Listopadowe smaki w restauracji Hotelu HP Park: Gęsina i Rogale Świętomarcińskie!

Listopad to czas wyjątkowych, tradycyjnych smaków na które zapraszamy do naszej hotelowej restauracji z widokiem na Maltę.

W dniach od 9 do 17 listopada przygotowaliśmy dla Państwa specjalne menu inspirowane polską kuchnią. W te dni nie zabraknie ani aromatycznej gęsiny, ani legendarnego Rogala Świętomarcińskiego!

  • Krupnik na gęsinie – rozgrzewająca, tradycyjna zupa z nutą wędzonej gęsi, idealna na jesienne dni.
  • Krokiety z gęsiną – chrupiące krokiety wypełnione aromatycznym farszem z gęsiny, podane z modrą kapustą, karmelizowaną cebulką, kwaśną śmietaną i sosem borówkowym, które podkreślają ich głęboki smak.
  • Tradycyjny Rogal Świętomarciński – półfrancuskie ciasto z nadzieniem z białego maku, przygotowane zgodnie z lokalną tradycją i z myślą o wyjątkowym smaku tego święta.

Przygotowane przez naszych kucharzy dania to prawdziwa uczta dla zmysłów i sposób na spędzenie wyjątkowego czasu z rodziną i przyjaciółmi. Zapraszamy serdecznie do naszej restauracji na niezapomniane listopadowe doznania kulinarne!

Zarezerwuj stolik już dziś: Tel. 61 874 11 00

Szczegółowe Menu TUTAJ

 

Photo gifts
Recieve gifts and discounts with the HP Park program Details coming soon
Other events
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close