Witajcie miłośnicy kulinariów i wielbiciele sztuki!
Towarzystwo Przyjaźni Polsko-Węgierskiej im. Stefana Batorego oraz Hotel HP Park mają zaszczyt zaprosić Was na wyjątkowe wydarzenie kulinarne – Dzień Kuchni Węgierskiej, które odbędzie się 27 października 2024 roku w godzinach 14:00–19:00 w Hotelu HP Park.
Przeniesiemy Was w malowniczy świat węgierskich smaków znad Dunaju. Tego dnia będziecie mieli okazję rozkoszować się autentycznymi potrawami kuchni węgierskiej oraz wybornymi winami w wyjątkowej atmosferze Hotelu HP Park.
To nie wszystko! Nasze wydarzenie wzbogacą niezapomniane występy Zespołu Pieśni i Tańca Węgierskiego Piroska, który zabierze Was w niezapomnianą podróż po kulturze ludowej, prezentując pełne pasji i koloru węgierskie tradycje taneczne.
A teraz coś dla podniebienia!
Specjalnie na ten dzień przygotowaliśmy wyjątkowe menu, które pozwoli Wam doświadczyć prawdziwych smaków Węgier. Wszystko to w promocyjnej cenie 109 zł za osobę.
Przystawka: Naleśnik a'la Hortobágy (Hortobágyi palacsinta)
Rozpocznij swoją podróż kulinarną od delikatnego naleśnika nadziewanego soczystym mięsem w gęstym, kremowym sosie paprykowym, który idealnie podkreśla głębię węgierskich przypraw. To klasyczna przystawka, która łączy delikatność ciasta z wyrazistymi smakami nadzienia, zapewniając niezapomniane wrażenia smakowe.
Zupa: Zupa gulaszowa (Gulyásleves)
Następnie przeniesiemy Was do serca węgierskich tradycji z naszą kultową zupą gulaszową. Aromatyczna zupa, bogata w kawałki smażonego mięsa, ziemniaków, papryki i pomidory, podkręcona charakterystyczną nutą słodkiej papryki delikatesowej i odrobiną kminku mielonego, rozgrzeje Wasze serca i podniebienia. To esencja kuchni węgierskiej – sycąca, bogata i pełna głębi smaku.
Danie główne: Kapusta faszerowana (Töltött káposzta)
Na główne danie proponujemy tradycyjną faszerowaną kapustę, w której soczysty farsz z mięsa i ryżu doskonale harmonizuje z delikatną kwasowością kapusty. Potrawa ta od wieków króluje na węgierskich stołach, będąc symbolem gościnności i ciepła domowego ogniska.
Deser: Somlói galuska
A na deser – prawdziwa perła węgierskich słodkości! Somlói galuska to warstwowy deser z biszkoptu nasączonego rumem, przełożony kremem waniliowym i czekoladowym, obsypany orzechami oraz rodzynkami, a na wierzchu ozdobiony bitą śmietaną. Każdy kęs to idealna równowaga słodyczy i delikatnych aromatów, który sprawi, że zakończysz swoją kulinarną podróż w wyjątkowym stylu.
Kawa lub herbata
Całości dopełnią aromatyczna kawa lub herbata, które idealnie zrównoważą bogactwo smaków serwowanych dań.
27 października wybierzcie się do Hotelu HP Park, by zanurzyć się w smakach Węgier i doświadczyć bogactwa ich kultury. Nie przegapcie tej wyjątkowej okazji kulinarno-artystycznej!
Zarezerwujcie stolik już teraz i dołączcie do nas podczas Dnia Kuchni Węgierskiej w Hotelu HP Park!
REZERWACJA
Rezerwacja stolików tel. 513 068 030, 61 874 11 00
Uwaga! Ilość miejsc ograniczona – decyduje kolejność zgłoszeń.
Zapraszamy!
Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania, w tym przetwarzania danych dotyczących aktywności użytkownika oraz personalizacji reklam, oraz możliwość zmian ustawień plików cookies, znajdują się w Polityce prywatności.
Klikając ZAAKCEPTUJ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez B&D Hotels S.A., Grzymalitów 17 , 03-141, Warszawa , Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań, mierzenia ich skuteczności oraz przetwarzania danych użytkownika dla celów analitycznych). Zmiany ustawień plików cookies oraz szczegółowe preferencje dotyczące zgód możesz dokonać w ustawieniach.