Witajcie miłośnicy kulinariów i wielbiciele sztuki!
Towarzystwo Przyjaźni Polsko-Węgierskiej im. Stefana Batorego oraz Hotel HP Park mają zaszczyt zaprosić Was na wyjątkowe wydarzenie kulinarne – Dzień Kuchni Węgierskiej, które odbędzie się 27 października 2024 roku w godzinach 14:00–19:00 w Hotelu HP Park.
Przeniesiemy Was w malowniczy świat węgierskich smaków znad Dunaju. Tego dnia będziecie mieli okazję rozkoszować się autentycznymi potrawami kuchni węgierskiej oraz wybornymi winami w wyjątkowej atmosferze Hotelu HP Park.
To nie wszystko! Nasze wydarzenie wzbogacą niezapomniane występy Zespołu Pieśni i Tańca Węgierskiego Piroska, który zabierze Was w niezapomnianą podróż po kulturze ludowej, prezentując pełne pasji i koloru węgierskie tradycje taneczne.
A teraz coś dla podniebienia!
Specjalnie na ten dzień przygotowaliśmy wyjątkowe menu, które pozwoli Wam doświadczyć prawdziwych smaków Węgier. Wszystko to w promocyjnej cenie 109 zł za osobę.
Przystawka: Naleśnik a'la Hortobágy (Hortobágyi palacsinta)
Rozpocznij swoją podróż kulinarną od delikatnego naleśnika nadziewanego soczystym mięsem w gęstym, kremowym sosie paprykowym, który idealnie podkreśla głębię węgierskich przypraw. To klasyczna przystawka, która łączy delikatność ciasta z wyrazistymi smakami nadzienia, zapewniając niezapomniane wrażenia smakowe.
Zupa: Zupa gulaszowa (Gulyásleves)
Następnie przeniesiemy Was do serca węgierskich tradycji z naszą kultową zupą gulaszową. Aromatyczna zupa, bogata w kawałki smażonego mięsa, ziemniaków, papryki i pomidory, podkręcona charakterystyczną nutą słodkiej papryki delikatesowej i odrobiną kminku mielonego, rozgrzeje Wasze serca i podniebienia. To esencja kuchni węgierskiej – sycąca, bogata i pełna głębi smaku.
Danie główne: Kapusta faszerowana (Töltött káposzta)
Na główne danie proponujemy tradycyjną faszerowaną kapustę, w której soczysty farsz z mięsa i ryżu doskonale harmonizuje z delikatną kwasowością kapusty. Potrawa ta od wieków króluje na węgierskich stołach, będąc symbolem gościnności i ciepła domowego ogniska.
Deser: Somlói galuska
A na deser – prawdziwa perła węgierskich słodkości! Somlói galuska to warstwowy deser z biszkoptu nasączonego rumem, przełożony kremem waniliowym i czekoladowym, obsypany orzechami oraz rodzynkami, a na wierzchu ozdobiony bitą śmietaną. Każdy kęs to idealna równowaga słodyczy i delikatnych aromatów, który sprawi, że zakończysz swoją kulinarną podróż w wyjątkowym stylu.
Kawa lub herbata
Całości dopełnią aromatyczna kawa lub herbata, które idealnie zrównoważą bogactwo smaków serwowanych dań.
27 października wybierzcie się do Hotelu HP Park, by zanurzyć się w smakach Węgier i doświadczyć bogactwa ich kultury. Nie przegapcie tej wyjątkowej okazji kulinarno-artystycznej!
Zarezerwujcie stolik już teraz i dołączcie do nas podczas Dnia Kuchni Węgierskiej w Hotelu HP Park!
REZERWACJA
Rezerwacja stolików tel. 513 068 030, 61 874 11 00
Uwaga! Ilość miejsc ograniczona – decyduje kolejność zgłoszeń.
Zapraszamy!
In order to provide services at the highest level, the Service uses cookies stored in the browser's memory. Detailed information about the purpose of their use, including processing of user activity data and advertising personalization, as well as the possibility to change cookie settings, can be found in the Privacy Policy.
By clicking ACCEPT ALL, you consent to the use of technologies such as cookies and to the processing by B&D Hotels S.A., Grzymalitów 17 , 03-141, Warszawa, of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie identifiers, for analytical and marketing purposes (including automated ad targeting, measuring their effectiveness, and processing user data for analytical purposes). You can change cookie settings and detailed consent preferences in the settings.